Suomen puuvenekeskus

Suomen Puuvenekeskus perustettiin vaalimaan Suomen puuveneperintöä. Kuitenkin paras tapa ylläpitää vanhoja perinteitä on jatkuvasti luomalla uusia perinteitä. Siksi puuvenekeskuksessa toimiva Redsky-varustamo rakentaa myös uuden sukupolven helmiä, entisöinnin lisäksi.

Puu on elävä materiaali. Puuvene kuten ihminen vanhenee tyyllikkäästi jos siitä pitää huolta. Kaikkine pienine yksityiskohtineen, puuvene saa ainoastaan lisää luonetta vanhenessaan. Olemme huomanneet että ihmiset jotka tulevat luoksemme haluavat ensimmäiseksi koskea ja hyväillä lakattua puuvenepintaa. Mikään moderni materiaali ei tuo esiin samaa alkukantaista tuntemusta kuin sileäksi ja kiiltäväksi lakattu puu.

Pyrimme silti jatkuvasti kehittämään puuvenekultuuria vastaamaan tulevaisuuden vaatimuksia. Moderni puuvene on käytännöisempi kuin edeltäjänsä, ja yhtä käytänöllinen kuin muut modernit materiaalit. Kuitenkin kauneudesta tinkimättä.

Tiedämme miten paljon intohimoa ja rakkautta omistaja suuntaa puuveneeseensä ja haluamme auttaa häntä ymmärtämään  ja kehittämään kiinnostustaan näihin veneisiin. Siksi Suomen Puuvenekeskus on työaikana avoinna myös yleisölle. Ilman pääsymaksua.

Koska meitä yhdistää sama intohimo.

Tutustu tarkemmin: puuvenekeskus.fi

Järjestäjä